Wend.

Nimeni on Tiina

Missioni on auttaa johtamistyötä tekeviä ja tiimejä saavuttamaan todellisen potentiaalinsa.  

Uskon ihmisiin ja siihen, että ihmisläheisellä johtamisella jokainen meistä loistaa kirkkaammin.

Tehtäväni valmentajana on auttaa pk-yrityksiä vahvistamaan johtamiskulttuuriaan ja tukemaan jokaista valmennuksiin osallistuvaa myös henkilökohtaisella tasolla. 

Rehellisesti sanottuna; olen kyllästynyt valmentajana kehityshankkeisiin tai koulutuksiin, joihin osallistutaan innokkaasti, mutta siellä oivallettua ja opittua ei saada vietyä käytäntöön. Investoidut eurot valuvat hukkaan ja esihenkilöillä parhaassa tapauksessa vain turhautuminen lisääntyy: tiedetään mitä pitäisi tehdä, mutta kiireisessä arjessa houkutus on liian suuri palata tekemään juuri niin kuin aina ennenkin.

Muutos on työlästä ja siihen tarvitaan tukea. Wend tarjoaa valmennusta, jolla varmistetaan muutos.

Ajattelumme jää mielellään menneeseen ja erityisen hanakasti epäonnistumisiin. Tämä ajatusvinouma on usein esteenä muutokselle ja kehitykselle. Valmentajana autan keskittymään vahvuuksiin ja suhtautumaan asioihin ratkaisukeskeisesti. Valmennuksessa keskitytään tulevaan menneestä oppien. Ei siellä märehtien.

 

Meillä ei ole enää aikaa ajatella.

Toinen intohimoni on tukea yksittäisiä johtamistyötä tekeviä ja kulkea rinnalla vaativassa työssä. Nykyinen työelämä on kiireistä, tapaamisesta toiseen ehtimistä ja suoritekeskeistä kilpajuoksua. Silloin valitettavan usein toissijaiseksi jää keskustelu siitä, mitä olemme, mitä haluamme olla ja mihin olemme menossa. Erityisesti johtamistyötä tekeville oman työn, roolin ja vaikuttavuuden äärelle pysähtyminen on ensisijaisen tärkeää. 

Uudenlainen tekeminen vaatii uudenlaista ajattelua, priorisointia ja  vuorovaikutusta. Tiimin edessä täytyy näyttäytyä eri tavalla, kun johtamistapaa muutetaan. Sen vuoksi aloittaminenkin voi olla vaikeaa ja tuen löytäminen muutokseen on ensisijaisen tärkeää.

 

Johtamistyötä tekevät jäävät liian usein yksin. 

Paine hyvälle johtamiselle on suurempi kuin koskaan. Viime vuosina keskustelu ja kokemusten jakaminen heikon johtajuuden vaikutuksista on saavuttanut meistä jokaisen. Useimmiten fokuksessa on työntekijä, joka kohtaa huonoa johtamista.

Työntekijöiden kokemuksien lisäksi minä kannan huolta esihenkilöiden ja johtajien jaksamisesta, sillä he jäävät liian usein yksin johtamisen kehittämisen kanssa eivätkä saa riittävästi tukea hyvän johtamispalvelun tuottamiseen. Valmentajana sitoudun haastamaan myös yrityksen toimintamalleja, jotta haluttu johtamisen taso pystytään toteuttamaan. 

 

Haluan olla avuksi.

Johtaminen on monen asian keskiössä toimimista. Yksi asia on kuitenkin kristallinkirkasta: esihenkilön / johtajan ensisijainen tehtävä on auttaa johdettaviaan onnistumaan. Fokus täytyy olla esteiden poistamisessa ja onnistumisten mahdollistamisessa. Tästä näkökulmasta käsin tutkimme yksilö- ja ryhmävalmennuksissa johtamistyötä.

 

Työtapani.

Pysähdyn valmennettavien maailmaan. Haluan ymmärtää yritystä, sen historiaa ja haluttua tulevaisuutta. Kuuntelen, teen tarkkoja havaintoja, palautan kuulemaani ja tarjoan uusia näkökulmia. Minulle on tärkeää, että jokaisen tapaamisen jälkeen valmennettavalla on selkeä käsitys siitä, mitä tekemällä hän pääsee etenemään kohti tavoitetilaa. Haastan lempeästi ja tarvittaessa potkin persuksille.

Tiina Riippi

Esimerkiksi seuraavien teemojen parissa olen tottunut työskentelemään:

 • Johtamisen kehittäminen (yksilöt ja pk-yritykset)
 • Tiimityön syventäminen 
 • Muutostilanteet ja tavoitteellisuuden vahvistaminen
 • Työntekijöiden potentiaalin valjastaminen
 • Työuupumuksen ennaltaehkäiseminen
 • Työssä viihtymisen ja työilmapiirin parantaminen
 • Ristiriitatilanteet

Taustani

Taustani yli kymmenen vuoden ajalta ovat hr-tehtävien parista. Olen työskennellyt niin yrityksen sisällä henkilöstöpäällikkönä kuin yrittäjänä konsultoiden yritysjohtoa henkilöstöjohtamisen kysymyksissä. Hr-työssä esihenkilöiden ja johtajien tukeminen on aina ollut inspiroivinta ja sitä innostusta seuraten kouluttaudun valmentajaksi. Olen aina innostunut siitä, kun voin auttaa muita onnistumaan. Valmennuksen keinoin pystyn entistäkin vahvemmin toimimaan oman innoitukseni äärellä ja se näkyy työssäni.

Koulutus
 • Sertifioitu systeeminen coach / Systemic business coach, HY+ 
 • Ratkaisukeskeinen valmentaja/coach, HY+
 • Positive Psychology Practitioner, Joylla
 • Johtamisen aineopinnot, Aalto
 • ETM elintarvike-ekonomia, Helsingin Yliopisto

Tutustu minuun tarkemmin blogissani

Blogiin

Varaa ilmainen sparraus

Varaa ilmainen 30 minuutin sparraus valmentajan kanssa. Olipa kyseessä sitten yritystason kehittämis-ajatus tai henkilökohtaisen valmentajan etsiminen johtamistyösi tueksi, jutellaan lisää. Kerron, miten voisin olla apuna.

Sparraus on täysin luottamuksellinen eikä sido sinua mihinkään.

Lue lisää
cross