Valmennus muotoutuu aina valmennettavan yrityksen tai yksilön tarpeiden mukaan.
Kaikkia prosesseja yhdistää kuitenkin: Mitä, Miksi ja Miten? Nykytilan kartoittaminen, tahtotilan kirkastaminen ja ymmärtäminen sekä sopivalta tuntuvat askeleet kohti tavoitetilaa. Yritystasolla johtamisperiaatteiden kirkastaminen kuuluu usein prosessiin.
Aktivoidaan uudenlaista ajattelua ja muutetaan ajatukset käytännön tekemiseksi.
Lähtötilan ymmärtäminen. Alkukartoitus ja prosessin suunnittelu. Määritellään, mitä valmennusprosessilla halutaan saada aikaiseksi. Usein jo tässä vaiheessa näkymä alkaa kirkastua.
Räätälöity valmennusprosessi. Haluttuun muutokseen nähden sopiva määrä treeniä. Ryhmäsessioiden lisäksi tuetaan jokaista prosessiin osallistuvaa henkilökohtaisella tasolla.
Henkilökohtaiset teemaan sopivat tehtävät ja jatkuva tuki. Valmentaja on tukena koko prosessin aikana: Jos fokus katoaa, valmentaja huolehtii että punainen lanka löytyy!
Tuloksien arviointi ja palaute. Prosessin kannalta sopivan ajanjakson jälkeen arvioidaan valmennuksen vaikuttavuus ja mitä tapahtuu seuraavaksi.
Suosituin palvelu! Johtajille ja esihenkilöille, jotka haluavat kehittää johtamistyyliään ja löytää luontaiselta tuntuvat tavat toimia suunnan näyttäjinä.
Johtajan työ on yksinäistä. Omia ajatuksia, vahvuuksia ja tavoitteita on hyvä kirkastaa ulkopuolisen ja neutraalin tahon kanssa luottamuksellisesti.
Millainen johtaja haluan olla? Mitä tekemällä tuon tätä esille? Miten hoidan ammattimaisesti vaikeat johtamistilanteet? Miten rakennan suhteen jokaiseen tiimiläiseen? Mistä haluan tulla muistetuksi?
Johtamista kehitetään joko valmennettavan itse määrittämään suuntaan TAI yrityksen johtamisen periaatteiden mukaisesti. Tavoite on kasvattaa itsetuntemusta ja ymmärtää johtamisen vastuuta. Lisäksi valmentaja ohjaa aktiivisesti käytännöntason tekemiseen: mitä tekemällä toimin arjessa periaatteiden mukaisesti?
Ryhmille ja tiimeille, jotka haluavat löytää yhteisen sävelen, kehittää vuorovaikutustaitojaan, kirkastaa tavoitetilaa, vahvistaa merkityksellisyyden tunnetta ja lisätä yhteistä ymmärrystä työnteon kannalta olennaisista asioista.
Erilaisten fasilitointikeinojen avulla varmistetaan, että kaikkien äänet tulee kuulluksi. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa varmistaa sen, että katse pysyy tulevaisuudessa menneestä oppien, ei siellä märehtien.
Tavoitteena on löytää yhteinen suunta, jota kohti kulkea. Sivutuotteena työssä viihtyminen paranee ja yhteistyö kehittyy harppauksin. Valmennus sopii erityisen hyvin muutostilanteisiin.
Vaikuttava valmennusohjelma pk-yrityksille, esihenkilöitä noin 5-20. Wendin valmennus on kaikkea muuta kuin koulutus, jonka jälkeen periaatteessa tiedetään, mitä pitäisi tehdä, mutta opittuja asioita ei saada viedyksi käytäntöön.
Tunnistetaan yrityksen strategian ja halutun tulevaisuuden kannalta tärkeimmät periaatteet johtamiskulttuurin kulmakiviksi. Ymmärretään nykytilanne ja kirkastetaan tavoitteet. Osallistetaan esihenkilöt jo suunnitteluun. Tässä kokonaisuudessa ylin johto ei pääse helpolla, vaan valmentaja haastaa ja varmistaa, että esihenkilöillä on riittävät resurssit toteuttaa haluttua johtamistoimintaa.
Ryhmätoteutuksien lisäksi jokainen valmennukseen osallistuva esihenkilö saa henkilökohtaista tukea. Varmistetaan, että kaikki löytävät keinot lähteä toteuttamaan muutosta arjessa.
Kiinnostaako? Valmentaja painottaa, että tämä kokonaisuus sopii niille yrityksille, jotka ovat oikeasti valmiita muuttamaan toimintaansa ja kehittymään. Jos vieläkin nyökyttelet, jutellaan ehdottomasti lisää!
Tarvitsetteko puhujaa tai työpajan vetäjää yrityksen tilaisuuteen?
Wend on mielellään apuna, kun haluatte tarkastella työtä, tavoitteita, tiimiä ja vastuita ratkaisukeskeisesti ja/tai ihmisläheisen johtamisen näkökulmasta.
Ratkaisukeskeisyys työyhteisössä, Ratkaisukeskeiset työkalut työssä jaksamisen tueksi, Avoimuus on työyhteisön taito, Osallistamalla heittäytymistä ja Ratkaisukeskeinen palautteenanto.
Työpajat suunnitellaan aina asiakkaan tarpeen mukaisesti.
Prosessi suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Usein valmennusprosessi kestää 3-5 tapaamista. Joskus prosessin kannalta on parempi, että tapaamiset ovat tiuhemmin, esimerkiksi kahden viikon välein. Toisaalta voi olla, että tapaamme 1-2 kuukauden välein. Tämä pohditaan aina prosessin suunnittelun aikana. Tavallisesti tapaamiset rytmittyvät 3-4 viikon sykleihin.
Ilman muuta! Erityisesti Leader Coachingissa on lyhyempien prosessien lisäksi tavallista, että tapaamisia on säännöllisesti esimerkiksi 1-2 kuukauden välein, jolloin johtajalla on jatkuva kanava oman työn reflektointiin. Mikä ikinä sinua parhaiten palvelee, niin toimimme.
Palveluiden yhteydessä olen antanut esimerkkihinnat Leader Coachingille sekä yksilövalmennukselle kolmen kerran prosessille. Nämä toivottavasti toimivat asiakkaalle ohjenuorana yksilövalmennusten hinnoittelussa. Mikäli toivot jatkuvia tapaamisia tai ryhmävalmennuksia, ole yhteydessä, kuvaile tarpeitasi ja teen tarjouksen.
On hyvä olla tietoinen siitä, että valmennuksessa en anna valmiita vastauksia tai ratkaisuja. En neuvo, kuinka minun mielestäni tilanteessa olisi toimittava, koska se ei ole olennaista. Valmennuksen tarkoitus ei ole etsiä syyllisiä tai märehtiä menneessä. On myös hyvä tietää, että valmennus ei ole terapiaa tai psykologin palveluja.
Onnistunut valmennusprosessi lähtee aina siitä, että valmennettava on sitoutunut prosessiin. Tämän kaltaisissa tilanteissa etenisimme valmennettavan ehdoilla ja keskustelin joko kahden kesken tai toimeksiantajan läsnäollessa hänen kanssaan siitä, mitä valmennuksessa olisi tapahduttava, jotta työntekijä kokisi prosessin hyödylliseksi. Luonnollisesti keskustelu etenisi siitä viitekehyksestä, jonka ympärillä toimeksiantaja toivoo valmennuksen tapahtuvan.
Tiimi on porukka, joka tekee arjessa töitä yhdessä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Ryhmä on joukko henkilöitä, joilla on esimerkiksi isommassa organisaatiossa sama työnimike (esihenkilöt), yrityksen johtoryhmä tai ammatillisesti kirjava joukko, jolla on sama päämäärä.
Parhaiten tiimi- ja ryhmävalmennus onnistuu, kun henkilöitä on alle 15. Jotta moniäänisyys taataan ja jokainen kokee saavansa äänensä kuuluviin, ryhmäkoon olisi hyvä asettua alle 30 henkeen. Ilman muuta sitäkin suuremmille ryhmille voidaan valmennusta järjestää, mutta dynamiikka muuttuu kun emme koe niin vahvaa ryhmäytymistä ja ideoiden jakamista muiden kanssa. Jos ryhmäkoko mietityttää, voit olla yhteydessä ja pohditaan vaihtoehtoja yhdessä.
Eivät. Mutta lupaan, että ratkaisut alkavat näyttäytyä mahdollisina usein jo siinä vaiheessa, kun prosessia suunnitellaan. Se, että näemme horisonttiin, on tärkeä ja ensimmäinen askel kohti haluttua tulevaisuutta. Kun valmennettava sitoutuu prosessiin ja toimeksiantaja on motivoitunut ottamaan muutosta vastaan, on valmennuksesta aina hyötyä.
Onko jotain, mihin et löytänyt vastausta? Toivon, että lähettäisit minulle kysymyksen, johon pääsen vastaamaan.
Varaa ilmainen 30 minuutin sparraus valmentajan kanssa. Olipa kyseessä sitten yritystason kehittämis-ajatus tai henkilökohtaisen valmentajan etsiminen johtamistyösi tueksi, jutellaan lisää. Kerron, miten voisin olla apuna.
Sparraus on täysin luottamuksellinen eikä sido sinua mihinkään.